blob: 7f017916ac3f1b18682894ab55084c008925aa38 [file] [log] [blame]
<?xml version="1.0" ?>
<!DOCTYPE translationbundle>
<translationbundle lang="mk">
<translation id="102360288709523007">Помогнете да го подобриме Chromium со автоматско испраќање статистика за користење и извештаи за падови во Google.</translation>
<translation id="1185134272377778587">За Chromium</translation>
<translation id="1257458525759135959">За да ги зачувате сликите, допрете на „Поставки“ за да овозможите Chromium да додава фотографии</translation>
<translation id="1289216811211435351">Префрлете на Chromium</translation>
<translation id="1361748954329991663">Chromium е застарен. Ако нема достапно ажурирање во <ph name="BEGIN_LINK" />App Store<ph name="END_LINK" />, можно е уредот веќе да не поддржува нови верзии на Chromium.</translation>
<translation id="1431818719585918472">Дозволете Chromium да ги заклучи вашите картички „Инкогнито“.</translation>
<translation id="1472013873724362412">Сметката не работи на Chromium. Контактирајте го администраторот на доменот или употребете обична сметка на Google за да се најавите.</translation>
<translation id="1507010443238049608">Помогнете да се подобрат функциите и изведбата на Chromium</translation>
<translation id="1531155317299575425">Прикажува prompt за најава на Chromium.</translation>
<translation id="1617663976202781617">Податоци од синхронизацијата на Chromium</translation>
<translation id="1736662517232558588">Податоците на Chromium се избришани</translation>
<translation id="1838412507805038478">Chromium потврди дека <ph name="ISSUER" /> го издал сертификатот за веб-сајтов.</translation>
<translation id="1843424232666537147">Chromium има функции што помагаат во управувањето со интернет сообраќајот и со брзината на вчитување веб-страници.
<ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="2006345422933397527">Chromium не може да провери дали има ажурирања. Проверете ја интернет-врската.</translation>
<translation id="2054703085270098503">Останете безбедни со Chromium</translation>
<translation id="2075400798887076382">Пристапувајте до картичките што ви се отворени на компјутерот тука. Само отворете го Chromium на компјутерот, појдете во менито и изберете „Најави се на Chromium…“</translation>
<translation id="2168108852149185974">Некои додатоци предизвикуваат пад на Chromium. Деинсталирајте:</translation>
<translation id="2178608107313874732">Chromium не може да ја користи камерата сега</translation>
<translation id="2195025571279539885">Дали сакате Chromium следниот пат да ви понуди да преведува страници од <ph name="LANGUAGE_NAME" /> од овој сајт?</translation>
<translation id="2590893390871230428">Синхронизирајте ги податоците од Chromium</translation>
<translation id="2650312721222849884">За да ги гледате картичките секаде каде што користите Chromium, вклучете синхронизација</translation>
<translation id="2684230048001240293">Поставете го Chromium како стандарден прелистувач за синхронизирање на картичките, лозинките и податоците за плаќање на сите ваши уреди</translation>
<translation id="2730884209570016437">Chromium не може да ја користи камерата затоа што друга апликација ја користи во моментов</translation>
<translation id="2915596697727466327">Chromium користи Face ID за да обезбеди овластен пристап до вашите лозинки.</translation>
<translation id="2918709798697875261">Вашата организација бара да останете одјавени од Chromium.</translation>
<translation id="2942241131342758843">Користете го Chromium како стандарден прелистувач за отворање линкови, пребарување од виџети и автоматско пополнување лозинки во другите апликации</translation>
<translation id="2977470724722393594">Chromium е ажуриран</translation>
<translation id="3256316712990552818">Копирано на Chromium</translation>
<translation id="3344973607274501920">Chromium не може да ги провери вашите лозинки. Проверете ја интернет-врската.</translation>
<translation id="3472200483164753384">Не е поддржана на Chromium Canary</translation>
<translation id="3639997914391704523">Chromium може да ги проверува вашите лозинки кога ќе се најавите со вашата сметка на Google.</translation>
<translation id="3805899903892079518">Chromium нема пристап до фотографиите или видеата. Овозможете пристап во Поставки на iOS &gt; Приватност &gt; Фотографии.</translation>
<translation id="3946918322491238254">Сѐ уште може да ги гледате сите ваши обележувачи, историја, лозинки и другите поставки на уредов. Промените нема да се синхронизираат со вашата сметка.</translation>
<translation id="4099085513035183040">Не е поддржана на Chromium Beta</translation>
<translation id="4166206055865952171">Поставете го Chromium како стандарден прелистувач</translation>
<translation id="4555020257205549924">Кога е вклучена функцијава, Chromium ќе нуди да преведува страници што се напишани на други јазици користејќи го „Преведи на Google“. <ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="4585809515399340748">Сега може да го користите Chromium секогаш кога ќе допрете линкови во пораки, документи и други апликации.</translation>
<translation id="4681781466797808448">Вклучете го скенерот на Chromium</translation>
<translation id="4736424910885271643"><ph name="HOSTED_DOMAIN" /> управува со вашата сметка, па податоците од Chromium ќе се избришат од уредов</translation>
<translation id="4787850887676698916">Картичките што сте ги отвориле во Chromium на другите уреди ќе се појават тука.</translation>
<translation id="4828317641996116749">Chromium не може да ги провери сите лозинки. Обидете се повторно подоцна.</translation>
<translation id="4985291216379576555">Офлајн сте. Chromium не може да провери дали има ажурирања</translation>
<translation id="4999538639245140991">Бидејќи се одјавувате од сметка управувана од <ph name="SIGNOUT_MANAGED_DOMAIN" />, вашите податоци на Chromium ќе се избришат од уредов. Податоците ќе останат на сметката на Google.</translation>
<translation id="5224391634244552924">Немате зачувани лозинки. Chromium може да ги проверува вашите лозинки ако ги зачувате.</translation>
<translation id="5308226104666789935">Chromium не може да провери дали има ажурирања</translation>
<translation id="5396916991083608703">Да се постави Chromium како стандарден?</translation>
<translation id="5521125884468363740">За да ги гледате картичките секаде каде што користите Chromium, најавете се и вклучете синхронизација</translation>
<translation id="5573014823074921752">Совет за Chromium: за повеќе опции за картичките, допрете го и задржете го копчето „Прикажи ги картичките“ во алатникот, што се наоѓа најдолу или најгоре на екранот.</translation>
<translation id="5651741435382092412">Најавете се на сајтов, на вашата сметка на Google и на Chromium. Синхронизацијата може да ја вклучите подоцна.</translation>
<translation id="5700709190537129682">Chromium не може да ги провери вашите лозинки</translation>
<translation id="5742135483959137648">Користете Chromium за отворање линкови</translation>
<translation id="5777187867430702742">Страница на Chromium</translation>
<translation id="5862307444128926510">Добре дојдовте во Chromium</translation>
<translation id="5945387852661427312">Се најавувате со сметка управувана од <ph name="DOMAIN" /> и му давате контрола на нејзиниот администратор над податоците на Chromium. Вашите податоци ќе бидат трајно врзани за оваа сметка. Одјавувањето од Chromium ќе ги избрише податоците од уредов, но тие ќе останат зачувани на сметката на Google.</translation>
<translation id="602807004951640891">Ако го користите Chromium, се согласувате со <ph name="BEGIN_LINK_TOS" />Условите за користење<ph name="END_LINK_TOS" />.</translation>
<translation id="6119647025869519954">За да го поставите Chromium како стандарден прелистувач:
1. Отворете „Поставки“
2. Допрете „Стандардна апликација за прелистување“
3. Изберете Chromium.</translation>
<translation id="6268381023930128611">Ќе се одјавите од Chromium?</translation>
<translation id="632825460376924298">Дозволете најавување на Chromium</translation>
<translation id="6337530241089703714">Дали сакате да ги избришете податоците од Chromium од уредов или да ги задржите?</translation>
<translation id="6424492062988593837">Chromium е подобрен! Достапна е нова верзија.</translation>
<translation id="6820823224820483452">Chromium не може да ги провери сите лозинки. Обидете се повторно утре.</translation>
<translation id="6827294685447036764">Ако му дозволите на Chromium да ја знае вашата локација, тој ќе ја испраќа до сајтовите што ќе ги дозволите. Сајтовите може да ја побараат вашата локација кога имаат да ви прикажат локални информации, како продавници во близина или вести.</translation>
<translation id="7018284295775193585">Chromium не може да се ажурира</translation>
<translation id="7099326575020694068">Chromium не може да ја користи камерата во режимот „Поделен приказ“</translation>
<translation id="7118091470949186573">Сега може да го користите Chromium секогаш кога ќе допрете линкови во пораките, документите и другите апликации.</translation>
<translation id="7208566199746267865">Chromium ви заштедува време со тоа што ви ги носи сметките на Интернет. Може да додавате или отстранувате сметки во „Поставки“.</translation>
<translation id="725427773388857052">Chromium може да ве штити од упад во податоците, небезбедни веб-сајтови и друго.</translation>
<translation id="7269362888766543920">Некои додатоци предизвикуваат падови на Chromium. Обидете се да ги деинсталирате.</translation>
<translation id="7313655110045230863">За да го поставите Chromium како стандарден прелистувач, отворете „Поставки“. Допрете „Стандардна апликација за прелистување“ и изберете Chromium.</translation>
<translation id="7337881442233988129">Chromium</translation>
<translation id="7357211569052832586">Избраните податоци се отстранети од Chromium и синхронизираните уреди. Вашата сметка на Google можеби има други форми на историја на прелистување, како на пр., пребарувања и активност од други услуги на Google на history.google.com.</translation>
<translation id="7400689562045506105">Користете го Chromium насекаде</translation>
<translation id="766897673682622022">Вашата лозинка е откриена при упад во податоци. Chromium ви препорачува да ја промените лозинката веднаш.</translation>
<translation id="7674213385180944843">Отворете „Поставки“ &gt; „Приватност“ &gt; „Камера“ &gt; Chromium и вклучете ја камерата.</translation>
<translation id="7746854981345936341">Совет за Chromium: некои копчиња отсега се наоѓаат најдолу на екранот, како што се „Назад“, „Напред“ и „Пребарај“.</translation>
<translation id="7763454117143368771">Користете го Chromium како ваш стандарден прелистувач за да останете заштитени од опасни сајтови и чувајте ги лозинките на безбедно</translation>
<translation id="786327964234957808">Ги заменувате сметките за синхронизација од <ph name="USER_EMAIL1" /> на <ph name="USER_EMAIL2" />. Вашите постоечки податоци на Chromium се управувани од <ph name="DOMAIN" />. Ова ќе ги избрише податоците од уредов, но тие ќе останат на <ph name="USER_EMAIL1" />.</translation>
<translation id="7890287942691234100">Започнете со користење на скенерот на Chromium</translation>
<translation id="7928628054454574139">Линковите од други апликации секогаш ќе се отвораат во Chromium</translation>
<translation id="7931842119211730154">Заклучувај ги картичките „Инкогнито“ кога ќе го затворам Chromium</translation>
<translation id="7980860476903281594">Изберете дали дозволувате Chromium ја споделува вашата локација со сајтов.</translation>
<translation id="8013573822802650211">За да ги гледате картичките секаде каде што користите Chromium, најавете се на сите ваши уреди</translation>
<translation id="8073677936375100957">Да се избришат податоците на Chromium од уредов?</translation>
<translation id="8175055321229419309">Совет: <ph name="BEGIN_LINK" />преместете го Chromium во приклучокот<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="8240981428553046115">Chromium не може да провери дали има ажурирања. Обидете се повторно подоцна.</translation>
<translation id="8586442755830160949">Авторски права <ph name="YEAR" /> на Авторите на Chromium. Сите права се задржани.</translation>
<translation id="8663480472502753423">Одржувајте го Chromium ажурен</translation>
<translation id="8776843108004031667">Сметкава и сите незачувани податоци ќе се отстранат од Chromium.</translation>
<translation id="894437814105052438">Кога ќе се одјавите, Chromium нема да ги синхронизира новите податоци со вашата сметка на Google. Претходно синхронизираните податоци ќе останат во сметката.</translation>
<translation id="9022552996538154597">Најавете се на Chromium</translation>
<translation id="9089354809943900324">Chromium е застарен</translation>
<translation id="921174536258924340">Chromium не може да ги провери сите лозинки. Обидете се пак утре или <ph name="BEGIN_LINK" />проверете ги лозинките во сметката на Google.<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="985602178874221306">Автори на Chromium</translation>
</translationbundle>