blob: f02ead7e8be11e2efded1e3f104e4038f83ead13 [file] [log] [blame]
<?xml version="1.0" ?>
<!DOCTYPE translationbundle>
<translationbundle lang="mk">
<translation id="1005230401424685968">YYYY</translation>
<translation id="1013952917065545813">Може да се вратите тука и повторно да ги отворите картичките што сте ги затвориле неодамна</translation>
<translation id="1016495303386450659">Ставката е ажурирана</translation>
<translation id="1027850213405719822">Ова ќе ја исклучи синхронизацијата.</translation>
<translation id="1044891598689252897">Сајтовите ќе работат нормално</translation>
<translation id="1047726139967079566">Обележи ја страницата...</translation>
<translation id="1049743911850919806">Инкогнито</translation>
<translation id="105093091697134113">Следниве сметки користат лозинки што биле откриени при упад во податоци кај трета страна или внесени на измамнички веб-сајт. Променете ги лозинкиве веднаш за да ги заштитите вашите сметки.</translation>
<translation id="1063454504051558093">Употребете друга лозинка…</translation>
<translation id="1066060668811609597">Управувајте со синхронизацијата</translation>
<translation id="1076421457278169141">Кодот е скениран</translation>
<translation id="1084365883616172403">Објавата на Facebook е завршена.</translation>
<translation id="1103523840287552314">Секогаш преведувај <ph name="LANGUAGE" /></translation>
<translation id="1104948393051856124">Прифати и продолжи</translation>
<translation id="110724200315609752">Префрлете се на отворениот прозорец</translation>
<translation id="1112015203684611006">Печатењето не успеа.</translation>
<translation id="1125564390852150847">Создај нова картичка.</translation>
<translation id="1145536944570833626">Избришете ги постоечките податоци.</translation>
<translation id="1147031633655575115">Најавени сте како <ph name="USER" /></translation>
<translation id="1154984953698510061">Видете ги „Другите картички“</translation>
<translation id="1157749421655780457">Дозволете ја локацијата…</translation>
<translation id="1165039591588034296">Грешка</translation>
<translation id="1172898394251786223">Следно поле</translation>
<translation id="1176932207622159128">Не може да се зачува сликата</translation>
<translation id="1180526666083833456">Синхронизирајте и персонализирајте низ уредите.</translation>
<translation id="1181037720776840403">Отстрани</translation>
<translation id="1207113853726624428">Ново пребарување</translation>
<translation id="1209206284964581585">Сокриј засега</translation>
<translation id="1219674500290482172">Не може да се поврзе на интернет.</translation>
<translation id="122699739164161391">Затвори ги сите картички</translation>
<translation id="1229222343402087523">Пребарајте ${searchPhrase} во Chrome</translation>
<translation id="1231733316453485619">Да се вклучи синхронизација?</translation>
<translation id="1254117744268754948">Одбери Папка</translation>
<translation id="1265739287306757398">Дознајте како</translation>
<translation id="1272079795634619415">Запри</translation>
<translation id="1283524564873030414">Изминатите 24 часа</translation>
<translation id="1285320974508926690">Никогаш не преведувај ја оваа локација</translation>
<translation id="1321993286294231467">Грешка при зачувувањето на сликата.</translation>
<translation id="1322735045095424339">Вашата организација бара режим „Инкогнито“</translation>
<translation id="1323735185997015385">Избриши</translation>
<translation id="132683371494960526">Допрете двапати за променување на изворна папка.</translation>
<translation id="1340643665687018190">Затвори мени</translation>
<translation id="1358214951266274152">Посетете го линкот што го копиравте</translation>
<translation id="1360432990279830238">Одјавете се и исклучете синхронизација?</translation>
<translation id="1375321115329958930">Зачувани лозинки</translation>
<translation id="1377255359165588604">Синхронизацијата престана да работи.</translation>
<translation id="1377321085342047638">Број на картичка</translation>
<translation id="1383876407941801731">Барај</translation>
<translation id="1389974829397082527">Нема обележувачи тука</translation>
<translation id="1400642268715879018">Минатите 4 седмици</translation>
<translation id="1407135791313364759">Отвори ги сите</translation>
<translation id="1430915738399379752">Печати</translation>
<translation id="1449835205994625556">Сокријте ја лозинката</translation>
<translation id="145015347812617860"><ph name="COUNT" /> ставки</translation>
<translation id="1491277525950327607">Допрете двапати за да ја измените поставката</translation>
<translation id="1492417797159476138">Веќе го зачувавте ова корисничко име за сајтов</translation>
<translation id="1509486075633541495">Најавете се на веб-сајтот</translation>
<translation id="1509960214886564027">Функциите на многу сајтови може да не функционираат</translation>
<translation id="152234381334907219">Никогаш не зачувувај лозинки</translation>
<translation id="1523341279170789507">Дозволи ги сите колачиња</translation>
<translation id="1535268707340844072">Вашата тековна поставка може да предизвика падови кај некои сајтови. За да управувате со колачињата за сите сајтови, погледнете ги <ph name="BEGIN_LINK" />Поставките за колачиња<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="1540800554400757039">Адреса 1</translation>
<translation id="1545749641540134597">Скенирајте QR код</translation>
<translation id="1552525382687785070">Администраторот ја оневозможил синхронизацијата</translation>
<translation id="1554477036522844996">Нов прозорец</translation>
<translation id="1580715474678097352">Заштитете се од опасни веб-сајтови</translation>
<translation id="1580783302095112590">Поштата е испратена.</translation>
<translation id="1582732959743469162">Ова ќе го запре целиот напредок на моменталното преземање.</translation>
<translation id="1605405588277479165">Исклучено - Не се препорачува</translation>
<translation id="1605658421715042784">Копирај ја сликата</translation>
<translation id="1608337082864370066">Пребарувајте ја копираната слика</translation>
<translation id="1612730193129642006">Прикажи решетка од картички</translation>
<translation id="1644574205037202324">Историја</translation>
<translation id="1650222530560417226">Допрете го копчето „Започни со евидентирање“ за да се собира идна евиденција за JavaScript конзолата и грешки од сите картички. Евиденцијата ќе се собира (и складира само во меморијата) додека не ја затворите страницава или не допрете „Сопри со евидентирање“.</translation>
<translation id="1657011748321897393">Споделувањето не успеа затоа што не сте поврзани на мрежата.</translation>
<translation id="1657641691196698092">Блокирани колачиња</translation>
<translation id="165877110639533037">Нема отворени картички</translation>
<translation id="1674504678466460478">Од <ph name="SOURCE_LANGUAGE" /> на <ph name="TARGET_LANGUAGE" /></translation>
<translation id="168715261339224929">За да ги добиете обележувачите на сите уреди, вклучете ја синхронизацијата.</translation>
<translation id="1687475363370981210">Означи ги сите како прочитани</translation>
<translation id="1689333818294560261">Прекар</translation>
<translation id="1690731385917361335">Нема ставки</translation>
<translation id="1692118695553449118">Синхронизацијата е вклучена</translation>
<translation id="1700629756560807968"><ph name="NUMBER_OF_SELECTED_BOOKMARKS" /> избрани</translation>
<translation id="1740468249224277719">Двоен допир за инсталирање.</translation>
<translation id="1746815479209538200">За прелистување на интернет, додајте нова картичка.</translation>
<translation id="1752547299766512813">Зачувај лозинки</translation>
<translation id="1753905327828125965">Најпосетени</translation>
<translation id="1803264062614276815">Име на сопственикот на картичката</translation>
<translation id="1809939268435598390">Избриши папка</translation>
<translation id="1813414402673211292">Исчисти податоци од прелистување</translation>
<translation id="1815941218935345331">Лозинка</translation>
<translation id="1820259098641718022">Додаено во „Список за читање“</translation>
<translation id="1870148520156231997">Прикажете ја лозинката</translation>
<translation id="1872096359983322073">Светилка</translation>
<translation id="1911619930368729126">Постави во Диск на Google</translation>
<translation id="1923342640370224680">Минатиот час</translation>
<translation id="1941314575388338491">Допрете двапати за да копирате.</translation>
<translation id="1952172573699511566">Кога е можно, веб-сајтовите ќе прикажуваат текст на вашиот претпочитан јазик.</translation>
<translation id="1952728750904661634">Најави се со управувана сметка</translation>
<translation id="1965935827552890526">Завршете го тоа што сте го започнале во другиот отворен прозорец на Chrome.</translation>
<translation id="1973912524893600642">Задржи ги податоците</translation>
<translation id="1974060860693918893">Напредни</translation>
<translation id="1989112275319619282">Прелистувај</translation>
<translation id="2015722694326466240">За да ги видите лозинките, прво мора да поставите лозинка на вашиот уред.</translation>
<translation id="2073572773299281212">Активен пред <ph name="DAYS" /> дена</translation>
<translation id="2074131957428911366">Секогаш може да изберете што да синхронизирате во <ph name="BEGIN_LINK" />Поставки<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="2079545284768500474">Врати</translation>
<translation id="209018056901015185">Барај десктоп-локација</translation>
<translation id="2103075008456228677">Отвори ја history.google.com</translation>
<translation id="2116625576999540962"><ph name="NUMBER_OF_SELECTED_BOOKMARKS" /> ставки се преместени</translation>
<translation id="213900355088104901">За да прелистувате приватно, отворете инкогнито картичка</translation>
<translation id="2139867232736819575">Пребарувајте го текстот што го копиравте</translation>
<translation id="2149973817440762519">Измени Обележувач</translation>
<translation id="2175927920773552910">QR-код</translation>
<translation id="2198757192731523470">Google може да ја користи вашата историја за да го персонализира „Пребарувањето“, рекламите и другите услуги на Google.</translation>
<translation id="2218443599109088993">Одзумирај</translation>
<translation id="2230173723195178503">Веб-страницата е вчитана</translation>
<translation id="2239626343334228536">Се чистат податоците од прелистувањето…</translation>
<translation id="2257567812274161158">Синхронизацијата не функционира.</translation>
<translation id="225943865679747347">Код на грешка: <ph name="ERROR_CODE" /></translation>
<translation id="2267753748892043616">Додајте сметка</translation>
<translation id="2268044343513325586">Подобри</translation>
<translation id="2273327106802955778">Мени за повеќе опции</translation>
<translation id="2302742851632557585">Променете ја лозинката на веб-сајтот</translation>
<translation id="2316709634732130529">Користи го предлогот</translation>
<translation id="2320166752086256636">Сoкриј ја тастатурата</translation>
<translation id="2339560363438331454">Синхронизација и услуги на Google</translation>
<translation id="2351097562818989364">Вашите поставки за превод се ресетирани.</translation>
<translation id="2359043044084662842">Преведи</translation>
<translation id="2359808026110333948">Продолжи</translation>
<translation id="2360196772093551345">Побарај мобилна верзија на сајтот</translation>
<translation id="236977714248711277">Сајтовите не може да користат колачиња за да го подобрат вашето доживување со прелистувањето, на пример, да останете најавени или да запомнат ставки во кошничката за купување.
Сајтовите не може да користат колачиња за да ја следат вашата активност од прелистувањето на различни сајтови, на пример, за персонализирање реклами.</translation>
<translation id="2381405137052800939">Основи</translation>
<translation id="2386793615875593361">1 избрано</translation>
<translation id="2421004566762153674">Се блокираат колачиња од трети страни</translation>
<translation id="2421044535038393232">Продолжи со изменување</translation>
<translation id="2435457462613246316">Прикажи ја лозинката</translation>
<translation id="2497852260688568942">Администраторот ја оневозможил синхронизацијата</translation>
<translation id="2500374554657206846">Опции за зачувување лозинка</translation>
<translation id="2523363575747517183">Веб-сајтов постојано се обидува да отвори друга апликација.</translation>
<translation id="2529021024822217800">Отвори ги сите</translation>
<translation id="2562041823070056534">Се испраќа на <ph name="DEVICE_NAME" /></translation>
<translation id="2570206273416014374">Испраќа колачиња и пребарувања од лентата за адреси и полето за пребарување во вашиот стандарден пребарувач.</translation>
<translation id="2578571896248130439">Испратете веб-страница</translation>
<translation id="2584132361465095047">Додајте сметка</translation>
<translation id="2600682495497606169">Избриши ги колачињата од сајтот</translation>
<translation id="2625189173221582860">Лозинката е копирана</translation>
<translation id="2647269890314209800">Колачиња во употреба</translation>
<translation id="2648803196158606475">Избриши ги прочитаните</translation>
<translation id="2653659639078652383">Испрати</translation>
<translation id="2690858294534178585">Камерата е во употреба</translation>
<translation id="2691653761409724435">Не се достапни офлајн</translation>
<translation id="2695507686909505111">Страницата е преведена</translation>
<translation id="2702801445560668637">Список за читање</translation>
<translation id="2704491540504985681">Преземања</translation>
<translation id="2704606927547763573">Копирано</translation>
<translation id="2709516037105925701">Автоматско пополнување</translation>
<translation id="2712127207578915686">Не може да се отвори датотеката</translation>
<translation id="2718352093833049315">Само преку Wi-Fi</translation>
<translation id="2747003861858887689">Претходно поле</translation>
<translation id="2764831210418622012">пред малку</translation>
<translation id="2773292004659987824">Пребарување во режимот „Инкогнито“</translation>
<translation id="277771892408211951">Изберете јазик</translation>
<translation id="2780046210906776326">Нема сметки за е-пошта</translation>
<translation id="2781331604911854368">Вклучено</translation>
<translation id="2781692009645368755">Google Pay</translation>
<translation id="2783054063075604403">Не може да се создаде линк</translation>
<translation id="2800683595868705743">Излези од менувачот на картички</translation>
<translation id="2815198996063984598">2. Допрете „Стандардна апликација за прелистување“</translation>
<translation id="2830972654601096923">Управувајте со адресите…</translation>
<translation id="2834956026595107950"><ph name="TITLE" />, <ph name="STATE" />, <ph name="URL" /></translation>
<translation id="2840687315230832938">Првичното поставување на синхронизацијата не е завршено</translation>
<translation id="2843803966603263712">Ресетирај ги поставките за преведување</translation>
<translation id="2858204748079866344">За да ја заштити вашата приватност, Chrome нема автоматски да ја пополнува вашата лозинка во ова поле.</translation>
<translation id="285960592395650245">Повтори преземање</translation>
<translation id="2870560284913253234">Локација</translation>
<translation id="2871695793448672541">Скриена лозинка</translation>
<translation id="2876369937070532032">Испраќа URL-адреси од некои страници што ги посетувате до Google, во случаите кога ви е загрозена безбедноста</translation>
<translation id="288655811176831528">Затвори ја картичката</translation>
<translation id="2898963176829412617">Нова папка…</translation>
<translation id="2916171785467530738">Автоматски довршувај ги пребарувањата и URL-адресите</translation>
<translation id="291754862089661335">Поставете го QR/линискиот код во оваа рамка.</translation>
<translation id="2921219216347069551">Страницата не може да се сподели</translation>
<translation id="2923448633003185837">Залепи и оди</translation>
<translation id="292639812446257861">Означи како непрочитано</translation>
<translation id="2932085390869194046">Предложете лозинка…</translation>
<translation id="2952581218264071393">1. Отворете ги поставките за Chrome</translation>
<translation id="2958718410589002129">Лозинки</translation>
<translation id="2964349545761222050">Блокирај колачиња од трети страни</translation>
<translation id="2969979262385602596">Најавувањето не успеа. Обидете се повторно подоцна.</translation>
<translation id="2975121486251958312">Достапен е само режимот „Инкогнито“</translation>
<translation id="2982481275546140226">Избриши податоци</translation>
<translation id="298306318844797842">Додајте начин на плаќање…</translation>
<translation id="2989805286512600854">Отвори во нова картичка</translation>
<translation id="3037605927509011580">По ѓаволите!</translation>
<translation id="3080525922482950719">Може да зачувувате страници за да ги читате подоцна или офлајн</translation>
<translation id="3081338492074632642">Проверете дали лозинката што ја зачувувате се совпаѓа со лозинката за <ph name="WEBSITE" /></translation>
<translation id="3112556859945124369">Означи…</translation>
<translation id="3131206671572504478">Се блокираат сите</translation>
<translation id="3153862085237805241">Зачувај ја картичката</translation>
<translation id="3157684681743766797">Означи ги сите…</translation>
<translation id="3161291298470460782">Со ова ќе се одјавите, ќе се исклучи синхронизацијата и сите податоци од Chrome ќе се избришат од уредов. Синхронизираните податоци ќе останат во вашата сметка на Google.</translation>
<translation id="3169472444629675720">Откриј</translation>
<translation id="3175081911749765310">Веб-услуги</translation>
<translation id="3178650076442119961">Активен денес</translation>
<translation id="3181954750937456830">Безбедно прелистување (ве заштитува вас и вашиот уред од опасни сајтови)</translation>
<translation id="3184767182050912705">Отклучете со <ph name="BIOMETRIC_AUTHENITCATION_TYPE" /></translation>
<translation id="3196681740617426482">Сајтовите може да користат колачиња за да го подобрат вашето доживување со прелистувањето, на пример, да останете најавени или да запомнат ставки во кошничката за купување.
Додека сте во „Инкогнито“, сајтовите не може да користат колачиња за да ја следат вашата активност од прелистувањето на различни сајтови, на пример, за персонализирање реклами.</translation>
<translation id="3207960819495026254">Обележано</translation>
<translation id="3224641773458703735">За да ги извезете лозинките, прво мора да поставите лозинка на вашиот уред.</translation>
<translation id="3240426699337459095">Врската е копирана</translation>
<translation id="3244271242291266297">MM</translation>
<translation id="3252394070589632019"><ph name="VALUE" />, <ph name="ADDITIONAL_INFO" />, <ph name="INDEX" /> од <ph name="NUM_SUGGESTIONS" /></translation>
<translation id="3268451620468152448">Отворени картички</translation>
<translation id="3272527697863656322">Откажи</translation>
<translation id="3277021493514034324">Адресата на сајтот е копирана</translation>
<translation id="3285962946108803577">Сподели ја страницата…</translation>
<translation id="3290875554372353449">Изберете сметка</translation>
<translation id="3311748811247479259">Исклучено</translation>
<translation id="3324193307694657476">Адреса 2</translation>
<translation id="3328801116991980348">Информации за веб-локација</translation>
<translation id="3329904751041170572">Не може да се поврзе на серверот.</translation>
<translation id="3335947283844343239">Повторно отвори затворена картичка</translation>
<translation id="3371831930909698441">„Преведи“ е достапна. Достапни се опции на дното на екранот.</translation>
<translation id="3393920035788932672">Појавни прозорци се дозволени</translation>
<translation id="3399930248910934354">Отворете ги поставките за Chrome</translation>
<translation id="3425644765244388016">Прекар на картичката</translation>
<translation id="3433057996795775706">Со бришењето на лозинкава нема да се избрише вашата сметка на <ph name="WEBSITE" />. Сменете ја лозинката на <ph name="WEBSITE" /> за да ја заштитите сметката од надворешни лица.</translation>
<translation id="3443810440409579745">Примена е картичка.</translation>
<translation id="3445288400492335833"><ph name="MINUTES" /> мин.</translation>
<translation id="3448016392200048164">Поделен приказ</translation>
<translation id="3454224729131972583">Наслов</translation>
<translation id="345565170154308620">Управувајте со лозинките…</translation>
<translation id="3469166899695866866">Дали да се сопре преземањето?</translation>
<translation id="3470502288861289375">Се копира...</translation>
<translation id="3474624961160222204">Продолжете како <ph name="NAME" /></translation>
<translation id="3478058380795961209">Месец на истекување</translation>
<translation id="3482959374254649722">Синхронизирање на картичките...</translation>
<translation id="3484946776651937681">Отвори во „Преземања“</translation>
<translation id="3493531032208478708"><ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /> за предложените содржини</translation>
<translation id="3494788280727468875">Одобри го чистењето на податоците од прелистување</translation>
<translation id="35083190962747987">Отвори ${url}</translation>
<translation id="3519193562722059437">Отворете картичка за да прелистувате на интернет.</translation>
<translation id="3523473570015918798">Ако се одјавите, обележувачите, историјата, лозинките и другите податоци од Chrome веќе нема да се синхронизираат со вашата сметка на Google.</translation>
<translation id="3527085408025491307">Папка</translation>
<translation id="3529024052484145543">Небезбедно</translation>
<translation id="3533202363250687977">Затвори ги сите инкогнито картички</translation>
<translation id="3533436815740441613">Нова картичка</translation>
<translation id="3551320343578183772">Затвори ја картичката</translation>
<translation id="3581564640715911333">Понудувај превод на страниците на други јазици</translation>
<translation id="3588492282865875287">Сакате да се одјавите?</translation>
<translation id="3588820906588687999">Отворете ја сликата во нова картичка</translation>
<translation id="359441731697487922">Може да отворате линкови во Chrome автоматски ако го поставите како стандарден прелистувач.
Следете ги чекорите подолу:</translation>
<translation id="3603009562372709545">Копирајте URL на врска</translation>
<translation id="3607167657931203000">Автомат. пополнување</translation>
<translation id="3609785682760573515">Се синхронизира...</translation>
<translation id="3638472932233958418">Вчитај веб-страници</translation>
<translation id="3670030362669914947">Број</translation>
<translation id="3691593122358196899">Додаден е обележувач во <ph name="FOLDER_TITLE" /></translation>
<translation id="3709582977625132201">Обележи како непрочитано</translation>
<translation id="3740397331642243698">Ги отвора внесените URL-адреси во Google Chrome во „Инкогнито“.</translation>
<translation id="3771033907050503522">Инкогнито картички</translation>
<translation id="3775743491439407556">Синхронизацијата не функционира</translation>
<translation id="3779810277399252432">Нема интернет-врска.</translation>
<translation id="3783017676699494206">Зачувај слика</translation>
<translation id="3789841737615482174">Инсталирај</translation>
<translation id="3803696231112616155">Понудувај да го преведеш сајтов</translation>
<translation id="385051799172605136">Назад</translation>
<translation id="3892144330757387737">Вашата историја ќе ја најдете тука</translation>
<translation id="3897092660631435901">Мени</translation>
<translation id="3913386780052199712">Најавени сте на Chrome</translation>
<translation id="3915450441834151894">Информации за сајтот</translation>
<translation id="3922310737605261887">Пребарајте го копираниот текст</translation>
<translation id="3928666092801078803">Комбинирај ги моите податоци</translation>
<translation id="3929457972718048006">Адреси</translation>
<translation id="3943492037546055397">Лозинки</translation>
<translation id="3967822245660637423">Преземањето е завршено</translation>
<translation id="3968505803272650567">Управувајте со интересите</translation>
<translation id="3989635538409502728">Одјави се</translation>
<translation id="3995521777587992544">Лента за напредокот на вчитувањето на страницата. Вчитано: <ph name="EMAIL" />.</translation>
<translation id="4002066346123236978">Наслов</translation>
<translation id="4004204301268239848">Лозинките се зачувуваат во вашата сметка на Google за да може да ги користите на кој било уред.</translation>
<translation id="4006921758705478413">Испратете до вашите уреди</translation>
<translation id="4018310736049373830">Управувајте со активноста</translation>
<translation id="4038354071007134711">Ниедна апликација на уредот не може да ја отвори датотеката.</translation>
<translation id="4042870976416480368">Пронајдете на страницата</translation>
<translation id="4049507953662678203">Проверете дали имате мрежна врска и обидете се повторно.</translation>
<translation id="4079195788735381731">Вашата организација ве одјави</translation>
<translation id="4082688844002261427">Контролирајте како да се користи вашата историја на прелистување за персонализација на „Пребарување“, рекламите и друго</translation>
<translation id="408404951701638773">Сега е полесно да се дојде до лентата за пребарување</translation>
<translation id="411254640334432676">Преземањето не успеа.</translation>
<translation id="4112644173421521737">Пребарај</translation>
<translation id="4113030288477039509">Управувано од вашиот администратор</translation>
<translation id="4121993058175073134">За да пратите нето-извозни податоци, конфигурирајте ја е-поштата во апликацијата Поставки.</translation>
<translation id="4124987746317609294">Временски опсег</translation>
<translation id="4152011295694446843">Вашите обележувачи ќе ги најдете тука</translation>
<translation id="4172051516777682613">Секогаш прикажувај</translation>
<translation id="418156467088430727">Офлајн верзија во нова картичка</translation>
<translation id="4181841719683918333">Јазици</translation>
<translation id="424315890655130736">Внесете лозинка</translation>
<translation id="4263576668337963058">Прикажи ги достапните дејства на страницата</translation>
<translation id="4267380167363222949">Следна картичка</translation>
<translation id="4272631900155121838">За да скенирате QR код, овозможете ја камерата во „Поставки“</translation>
<translation id="4277990410970811858">Безбедно прелистување</translation>
<translation id="4281844954008187215">Услови за користење</translation>
<translation id="430793432425771671">Синхронизирај сѐ</translation>
<translation id="4309403553630140242">Допрете двапати за повеќе информации</translation>
<translation id="430967081421617822">Досега</translation>
<translation id="4334428914252001502">1 непрочитана статија.</translation>
<translation id="4338650699862464074">Ги испраќа URL-адресите на страниците што ги посетувате во Google.</translation>
<translation id="4359125752503270327">Страницава ќе се отвори во друга апликација.</translation>
<translation id="4375040482473363939">Пребарување QR-кодови</translation>
<translation id="4378154925671717803">Телефон</translation>
<translation id="4389019817280890563">Допрете за да го смените јазикот.</translation>
<translation id="441868831736628555">Известување за приватност</translation>
<translation id="4454246407045105932">Додајте јазик</translation>
<translation id="4469418912670346607">Продолжете со поставувањето</translation>
<translation id="4476574785019001431">Поставки</translation>
<translation id="4496373720959965247">Додавајте картички и префрлајте меѓу страници</translation>
<translation id="4502566650163919158">Проверете сега</translation>
<translation id="4505980578794259603">Последен пат проверено: <ph name="TIME" />.</translation>
<translation id="4508750114462689118">Затвори ја промоцијата за најавување</translation>
<translation id="4526249700380860531">Прикажи и управувај зачувани лозинки на <ph name="BEGIN_LINK" />passwords.google.com<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="4536418791685807335">Обидете се да се најавите повторно.</translation>
<translation id="457386861538956877">Повеќе…</translation>
<translation id="4592368184551360546">Тастатура</translation>
<translation id="461440297010471931">Се пребарува со Google</translation>
<translation id="4619564267100705184">Потврдете дека сте вие</translation>
<translation id="4619615317237390068">Картички од другите уреди</translation>
<translation id="4620246317052452550">Прочитани страници</translation>
<translation id="4630540211544979320">Преведувај страници</translation>
<translation id="4634124774493850572">Употреби ја лозинката</translation>
<translation id="4636930964841734540">Информации</translation>
<translation id="4659126640776004816">Функцијава е вклучена кога ќе се најавите на сметката на Google.</translation>
<translation id="4659667755519643272">Влези во менувачот на картички</translation>
<translation id="46614316059270592">Зачувај ја лозинката</translation>
<translation id="4666531726415300315">Најавени сте како <ph name="EMAIL" />.
Вашите податоци се шифрирани со лозинката за синхронизирање. Внесете ја за да го започнете синхронизирањето.</translation>
<translation id="4689564913179979534">Управувајте со начините на плаќање…</translation>
<translation id="473775607612524610">Ажурирај</translation>
<translation id="4747097190499141774">Шифрирањето на лозинката не ги вклучува начините на плаќање и адресите од Google Pay. Само некој што ја има вашата лозинка може да ги чита вашите шифрирани податоци. Лозинката не се испраќа, ниту зачувува во Google. Доколку ја заборавите лозинката или сакате да ја промените поставкава, ќе треба да ја ресетирате синхронизацијата. <ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="4751645464639803239">Нова инкогнито картичка</translation>
<translation id="4775879719735953715">Стандарден прелистувач</translation>
<translation id="4778644898150334464">Употребете друга лозинка</translation>
<translation id="4802417911091824046">Шифрирањето на лозинката не ги вклучува начините на плаќање и адресите од Google Pay.
За да ја промените поставкава, <ph name="BEGIN_LINK" />ресетирајте ја синхронизацијата<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="4805759445554688327">Погрешен број на картичка</translation>
<translation id="4808744395915275922">Ажурирања</translation>
<translation id="4818522717893377262">Додај јазик…</translation>
<translation id="481968316161811770">Колачиња, податоци</translation>
<translation id="4824497107140370669">{count,plural, =0{{domain}}=1{{domain} и уште 1}one{{domain} и уште {count}}other{{domain} и уште {count}}}</translation>
<translation id="4826218269716039351">Се блокираат колачиња од трети страни</translation>
<translation id="48274138579728272">Означи како прочитано</translation>
<translation id="4833686396768033263">„Неодамнешните картички“ не се достапни</translation>
<translation id="4833786495304741580">Автоматски испраќа статистика за користењето и извештаи за падовите во Google.</translation>
<translation id="4840495572919996524">Обележувачите, историјата, лозинките и другo веќе нема да се синхронизираат со сметката на Google.</translation>
<translation id="4854345657858711387">Поставете лозинка</translation>
<translation id="4860895144060829044">Повикајте</translation>
<translation id="4872323082491632254">Проверувај лозинки</translation>
<translation id="4881695831933465202">Отвори</translation>
<translation id="4901778704868714008">Зачувај…</translation>
<translation id="4904877109095351937">Означи како прочитано</translation>
<translation id="4908869848243824489">Discover од Google</translation>
<translation id="4930268273022498155">Избришете ги постоечките податоци. Може да ги вратите префрлајќи се назад на <ph name="USER_EMAIL1" />.</translation>
<translation id="4930714375720679147">Вклучи</translation>
<translation id="4941089862236492464">Се извинуваме, настана проблем при споделување на ставката.</translation>
<translation id="4944543191714094452">Најди на страницата…</translation>
<translation id="4945756290001680296">Пристапете до поставките за лозинка</translation>
<translation id="4979397965658815378">Најавете се со сметката на Google за да ги добиете обележувачите, лозинките, историјата и другите поставки на сите ваши уреди.</translation>
<translation id="5005498671520578047">Копирање лозинка</translation>
<translation id="5010803260590204777">Отворете инкогнито картичка за да прелистувате приватно на интернет.</translation>
<translation id="5017828934289857214">Потсети ме подоцна</translation>
<translation id="5039804452771397117">Дозволи</translation>
<translation id="5056446788882570708">Најдени се проблеми <ph name="TIME" />.</translation>
<translation id="5059136629401106827">Во ред</translation>
<translation id="5062321486222145940">Инсталирајте Диск на Google</translation>
<translation id="5083464117946352670">Не може да утврди големина на датотека.</translation>
<translation id="5090832849094901128">Со бришењето на лозинкава нема да се избрише вашата сметка на <ph name="WEBSITE" />.</translation>
<translation id="5094827893301452931">Твитот е завршен.</translation>
<translation id="5118764316110575523">Исклучено</translation>
<translation id="5127805178023152808">Синхронизацијата е исклучена</translation>
<translation id="5132942445612118989">Синхронизирајте ги лозинките, историјата и друго на сите уреди</translation>
<translation id="5140288047769711648">Chrome ќе ја запомни оваа лозинка за вас. Нема потреба и вие да ја помните.</translation>
<translation id="5150492518600715772">Испратете до вашиот уред</translation>
<translation id="5181140330217080051">Се презема</translation>
<translation id="5186185447130319458">Приватен</translation>
<translation id="5188482106078495165">Поставката за колачиња се применува на сите картички. За да примените нова поставка на отворена картичка, вчитајте ја картичката повторно.</translation>
<translation id="5190835502935405962">Лента со обележувачи</translation>
<translation id="5197255632782567636">Интернет</translation>
<translation id="5228579091201413441">Овозможи синхронизација</translation>
<translation id="5234764350956374838">Отфрли</translation>
<translation id="5245322853195994030">Откажи ја синхронизацијата</translation>
<translation id="5271549068863921519">Сними ја лозинката</translation>
<translation id="5295239312320826323">Да се отстрани сметката <ph name="USER_EMAIL" />?</translation>
<translation id="5300589172476337783">Прикажи</translation>
<translation id="5317780077021120954">Зачувај</translation>
<translation id="5327248766486351172">Име</translation>
<translation id="5339316356165661760">Вклучи синхронизација</translation>
<translation id="5360976571138293719">За повеќе поставки што се однесуваат на приватноста, безбедноста и прибирањето податоци, одете на <ph name="BEGIN_LINK" />Услуги на Google<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="5388358297987318779">Отвори слика</translation>
<translation id="5407969256130905701">Отфрли ги промените</translation>
<translation id="5416022985862681400">Минатите 7 дена</translation>
<translation id="543338862236136125">Измени ја лозинката</translation>
<translation id="5433691172869980887">Корисничкото име е копирано</translation>
<translation id="54401264925851789">Безбедносни информации за страницата</translation>
<translation id="5443952882982198570">Кредитни картички</translation>
<translation id="5457226814769348910">Отвори офлајн верзија</translation>
<translation id="5489208564673669003">За да управувате со колачињата за сите сајтови, погледнете ги <ph name="BEGIN_LINK" />Поставките за колачиња<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="5490005495580364134">Блокирај ги сите колачиња (не се препорачува)</translation>
<translation id="5508435575041083207">Одјави се и избриши ги податоците од уредов</translation>
<translation id="5513681519188741830">пред <ph name="TIME" /> ч.</translation>
<translation id="5525269841082836315">Создај пристапна фраза</translation>
<translation id="5548760955356983418">Handoff ви овозможува да започнете со прелистување на веб-локација на уредот и потоа лесно да продолжите на Mac. Моментално отворената веб-локација ќе се појави во Dock на Mac.
Handoff мора да биде овозможен и во Општиот дел на Поставки, а на уредите мора да ја користите истата сметка на iCloud.</translation>
<translation id="5551897871312988470">Понудувај превод</translation>
<translation id="5556459405103347317">Повторно вчитај</translation>
<translation id="5592679540098330836">Вклучете ја синхронизацијата за <ph name="NAME" /></translation>
<translation id="5614553682702429503">Дали да се зачува лозинката?</translation>
<translation id="5626245204502895507">Датотеката не може да се преземе во моментов.</translation>
<translation id="5631164295104953411">Додајте начин на плаќање</translation>
<translation id="5653058065071344726">Управувано од вашата организација. <ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="5659593005791499971">Е-пошта</translation>
<translation id="5669528293118408608">www</translation>
<translation id="567881659373499783">Верзија <ph name="PRODUCT_VERSION" /></translation>
<translation id="5690398455483874150">{count,plural, =1{Сега се прикажува 1 прозорец на Chrome}one{Сега се прикажува {count} прозорец на Chrome}other{Сега се прикажуваат {count} прозорци на Chrome}}</translation>
<translation id="5706552126692816153">Активен пред 1 ден</translation>
<translation id="5711039611392265845">За повеќе поставки што се однесуваат на приватноста, безбедноста и собирањето податоци, одете на <ph name="BEGIN_LINK" />Синхронизација и услуги на Google<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="5724941645893276623">За приватно прелистување на интернет, додајте нова картичка</translation>
<translation id="5728700505257787410">Се извинуваме, настана проблем при најавување на сметката.</translation>
<translation id="5737974891429562743">Деталите за најавување на сметката се застарени. Ажурирајте ги за да започне синхронизацијата.</translation>
<translation id="5738887413654608789">Ова ви овозможува да откриете релевантни веб-страници врз основа на вашата околина.</translation>
<translation id="5758631781033351321">Списокот за читање ќе го најдете тука</translation>
<translation id="5782227691023083829">Се преведува…</translation>
<translation id="5803566855766646066">Дали сигурно сакате да ја отфрлите новава картичка?</translation>
<translation id="5816228676161003208">Ова ви овозможува да пребарувате побрзо со глас.</translation>
<translation id="581659025233126501">Вклучи синхронизација</translation>
<translation id="5819208479324046259">Управувано од <ph name="MANAGER" />. <ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="5846482154967366008">Пребарувач</translation>
<translation id="5854790677617711513">Постари од 30 дена</translation>
<translation id="5857090052475505287">Нова папка</translation>
<translation id="5857770089550859117">Потребна е лозинка за да започне синхронизацијата.</translation>
<translation id="5860033963881614850">Исклучено</translation>
<translation id="5869029295770560994">Добро, сфатив</translation>
<translation id="5871497086027727873">1 ставка е преместена</translation>
<translation id="5896576662943111387">Создаден за iOS</translation>
<translation id="5897956970858271241">Посетете го копираниот линк</translation>
<translation id="5899314093904173337">За споделување со луѓето во близина, дозволете им да го скенираат овој QR-код со нивната камера или апликацијата QR-скенер</translation>
<translation id="5911030830365207728">Google Translate</translation>
<translation id="5913600720976431809">Опции за „Преведи ја страницата“</translation>
<translation id="5938160824633642847">Уредот е речиси полн. Ослободете простор и обидете се повторно.</translation>
<translation id="5948291296578561264">Ова ви овозможува да ги зачувате фотографиите во збирката со фотографии.</translation>
<translation id="5955891643922670672">Се прегледува офлајн верзија</translation>
<translation id="5957613098218939406">Повеќе опции</translation>
<translation id="5963939892571022323">Не може да се создаде линк до нагласената ставка.</translation>
<translation id="5964480694698977962">Создај нова инкогнито картичка.</translation>
<translation id="5965679971710331625">Најавени сте</translation>
<translation id="5979837087407522202">Пребарајте лозинки</translation>
<translation id="5982717868370722439">Додајте ги постоечките податоци во <ph name="USER_EMAIL" />.</translation>
<translation id="5984222099446776634">Неодамна посетени</translation>
<translation id="5988851877894965432">Отвори ги URL-адресите во Chrome</translation>
<translation id="6012140227487808125">Се шифрира...</translation>
<translation id="6021332621416007159">Отвори во...</translation>
<translation id="6036514205982097558">Сите ваши картички во еден прелистувач</translation>
<translation id="6039429417015973673"><ph name="TITLE" />, <ph name="PUBLISHER_INFORMATION" />, <ph name="PUBLICATION_DATE" /></translation>
<translation id="6040143037577758943">Затвори</translation>
<translation id="6042308850641462728">Повеќе</translation>
<translation id="605721222689873409">ГГ</translation>
<translation id="6059830886158432458">Контролирајте ги сториите и активноста тука</translation>
<translation id="6066301408025741299">Допри за откажување.</translation>
<translation id="6108923351542677676">Поставувањето е во тек…</translation>
<translation id="6119050551270742952">Веб-страницата е во режим инкогнито</translation>
<translation id="6122191549521593678">Онлајн</translation>
<translation id="6127379762771434464">Ставката е отстранета</translation>
<translation id="6136914049981179737">Пред секунди</translation>
<translation id="6144589619057374135">Отвори ${url} во „Инкогнито“</translation>
<translation id="616831107264507309">Прочитајте подоцна</translation>
<translation id="6177442314419606057">Пребарувајте во Chrome</translation>
<translation id="6184086493125982861">Прикажи картички</translation>
<translation id="6187302354554850004">Последна синхронизација: <ph name="LAST_USED_TIME" /></translation>
<translation id="6189413832092199491">Непрочитани</translation>
<translation id="6196207969502475924">Гласовно пребарување</translation>
<translation id="6202364442240589072">{COUNT,plural, =1{Затвори {COUNT} картичка}one{Затвори {COUNT} картичка}other{Затвори {COUNT} картички}}</translation>
<translation id="6219688215832490856">Никогаш не преведувај</translation>
<translation id="6223816392543092032">Добијте ги обележувачите, историјата, лозинките и другите поставки на сите ваши уреди.</translation>
<translation id="6254066287920239840">Отворајте линкови во апликацијата наместо во прелистувачот.</translation>
<translation id="6255097610484507482">Измени кредитна картичка</translation>
<translation id="6284652193729350524">Понудувај превод од <ph name="LANGUAGE" /></translation>
<translation id="6293101329759844770">За да го вклучите „Безбедното прелистување“, отворете <ph name="BEGIN_LINK" />Услуги на Google<ph name="END_LINK" /> и допрете „Безбедно прелистување“.</translation>
<translation id="6303969859164067831">Одјавете се и исклучете ја синхронизацијата</translation>
<translation id="6308436439357671616">Ова ви овозможува да фотографирате и да поставувате фотографии.</translation>
<translation id="6324528485781869530">Префрли синхронизација на сметка</translation>
<translation id="6324669097367352121">Поставки за најавување</translation>
<translation id="6337234675334993532">Шифрирање</translation>
<translation id="633809752005859102">Нешто тргна навистина наопаку. Ќе работиме на тоа.</translation>
<translation id="6342069812937806050">Пред малку</translation>
<translation id="6344783595350022745">Исчисти текст</translation>
<translation id="6346549652287021269">Дали да се започне ново преземање?</translation>
<translation id="6362362396625799311">Нема инкогнито картички</translation>
<translation id="6363526231572697780">Нема корисничко име</translation>
<translation id="6374469231428023295">Обидете се повторно</translation>
<translation id="6377118281273296434">Безбедност на сајтот</translation>
<translation id="6380866119319257197">Ако ја заборавите лозинката или сакате да ја измените поставкава, <ph name="BEGIN_LINK" />ресетирајте ја синхронизацијата<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="6389470377220713856">Име на картичка</translation>
<translation id="6406506848690869874">Синхронизација</translation>
<translation id="6410883413783534063">Отворете картички за да посетувате различни страници во исто време</translation>
<translation id="6417838470969808600">Имате обележувачи, историја, лозинки и други поставки од <ph name="USER_EMAIL1" />.</translation>
<translation id="641799622251403418">Најавени сте како <ph name="EMAIL" />.
Вашите податоци беа шифрирани со лозинка за синхронизирање на <ph name="TIME" />. Внесете ја за да го започнете синхронизирањето.</translation>
<translation id="6418346271604475326">Се подготвува PDF</translation>
<translation id="6434591244308415567">Грешка. Обидете се повторно подоцна.</translation>
<translation id="6439338047467462846">Дозволени се сите</translation>
<translation id="6445051938772793705">Земја</translation>
<translation id="6445981559479772097">Пораката е испратена.</translation>
<translation id="6447842834002726250">Колачиња</translation>
<translation id="6453018583485750254">Никогаш не е извршена проверка.</translation>
<translation id="6459307836338400162">За повеќе поставки што се однесуваат на приватноста, безбедноста и прибирањето податоци, одете на <ph name="BEGIN_LINK" />Синхронизација<ph name="END_LINK" /> и <ph name="BEGIN_LINK" />Услуги на Google<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="6464071786529933911">Отв. во нова инког. карт.</translation>
<translation id="6464397691496239022">Сајтовите може да користат колачиња за да го подобрат вашето доживување со прелистувањето, на пример, да останете најавени или да запомнат ставки во кошничката за купување.
Сајтовите не може да користат колачиња за да ја следат вашата активност од прелистувањето на различни сајтови, на пример, за персонализирање реклами.</translation>
<translation id="6476800141292307438">Страницата се преведува на <ph name="LANGUAGE" />. Достапни се опции на дното на екранот.</translation>
<translation id="648164694371393720">Грешка при проверката</translation>
<translation id="6482629121755362506"><ph name="NUMBER_OF_SELECTED_BOOKMARKS" /> ставки се избришани</translation>
<translation id="6497772452874122664">Ако имате доверба во <ph name="TIME" />, може да користите зачувана лозинка од друг сајт.
Добро би било да користите единствена лозинка за секој сајт.</translation>
<translation id="651505212789431520">Да се откаже синхронизацијата? Може да ја вклучите синхронизацијата во секое време во „Поставки“.</translation>
<translation id="6524918542306337007">Режимот „Инкогнито“ е недостапен</translation>
<translation id="6561262006871132942">Зумирај</translation>
<translation id="6585618849026997638">Може да се навратите на страница што ви е важна со додавање обележувач</translation>
<translation id="6603393121510733479">Вашата организација го исклучи прелистувањето „Инкогнито“.
<ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="6610002944194042868">Опции за „Преведи“</translation>
<translation id="6620279676667515405">Откажи</translation>
<translation id="6624219055418309072">Блокирај во „Инкогнито“</translation>
<translation id="6628106477656132239">Погрешен рок на важност</translation>
<translation id="6634432609054530164">Вашата организација го исклучи режимот „Инкогнито“</translation>
<translation id="6638511529934826365">Зумирај текст…</translation>
<translation id="6639730758971422557">За да го вклучите „Безбедното прелистување“, отворете <ph name="BEGIN_LINK" />Синхронизација и услуги на Google<ph name="END_LINK" /> и допрете „Безбедно прелистување“.</translation>
<translation id="6642362222295953972">Префрлете се на постојната картичка</translation>
<translation id="6643016212128521049">Исчисти</translation>
<translation id="6645899968535965230">QR-код: <ph name="PAGE_TITLE" /></translation>
<translation id="6656103420185847513">Измени папка</translation>
<translation id="6657585470893396449">Лозинка</translation>
<translation id="6668619169535738264">Измени го обележувачот</translation>
<translation id="6674571176963658787">За да започне синхронизацијата, внесете ја лозинката</translation>
<translation id="667999046851023355">Документ</translation>
<translation id="6691331417640343772">Управувајте со синхронизираните податоци во „Контролна табла на Google“</translation>
<translation id="6710079714193676716">Управувано од вашата организација. Некои функции можеби се недостапни. <ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="6713747756340119864">Апликации на Google</translation>
<translation id="6730682669179532099">Не може да се извезат лозинките</translation>
<translation id="6748108480210050150">Од</translation>
<translation id="6760509555861141183">Вратете се на картичката „Неодамнешни“</translation>
<translation id="6780034285637185932">Поштенски број</translation>
<translation id="6785453220513215166">Извештајот за пад се испраќа...</translation>
<translation id="6797885426782475225">Гласовно пребарување</translation>
<translation id="6807889908376551050">Прикажи ги сите...</translation>
<translation id="681368974849482173">Ставката е создадена</translation>
<translation id="6831043979455480757">Преведи</translation>
<translation id="6851516051005285358">Побарај верзија на сајтот за работна површина</translation>
<translation id="6858855187367714033">Скенирано</translation>
<translation id="6859944681507688231">За да скенирате QR-код или кредитна картичка, овозможете ја камерата од поставки.</translation>
<translation id="6869389390665537774">Може да ги гледате страниците што сте ги посетиле или да ги избришете од историјата</translation>
<translation id="6873263987691478642">Поделен приказ</translation>
<translation id="6888009575607455378">Дали сигурно сакате да ги отфрлите промените?</translation>
<translation id="6896758677409633944">Копирај</translation>
<translation id="6914583639806229067">Пребарувајте ја сликата што ја копиравте</translation>
<translation id="6914783257214138813">Вашите лозинки ќе бидат видливи за секој што може да ја види извезената датотека.</translation>
<translation id="6930799952781667037">Допрете за да се промени на овој јазик.</translation>
<translation id="6944369514868857500">Изберете друга сметка</translation>
<translation id="6945221475159498467">Избери</translation>
<translation id="6973630695168034713">Папки</translation>
<translation id="6979158407327259162">Google Диск</translation>
<translation id="6988572888918530647">Управувајте со сметката на Google</translation>
<translation id="6989674195860388998">Сменете во „Поставки“…</translation>
<translation id="6995899638241819463">Добијте предупредување ако лозинките се откриени при упад во податоците</translation>
<translation id="6998989275928107238">До</translation>
<translation id="7004032350256606903">Вашата организација бара да прелистувате „Инкогнито“.
<ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="7004499039102548441">Неодамнешни картички</translation>
<translation id="7006788746334555276">Поставки за содржина</translation>
<translation id="7015203776128479407">Првичното поставување на синхронизацијата не беше завршено. Синхронизацијата е исклучена.</translation>
<translation id="7029809446516969842">Лозинки</translation>
<translation id="7053983685419859001">Блокирај</translation>
<translation id="7062545763355031412">Прифати и замени ги сметките</translation>
<translation id="7099761977003084116">Неодамнешни картички</translation>
<translation id="7102005569666697658">Се презема… <ph name="FILE_SIZE" /></translation>
<translation id="7108338896283013870">Сокриј</translation>
<translation id="7133798577887235672">Целосно име</translation>
<translation id="7136892417564438900">Камерата е недостапна</translation>
<translation id="7159472599653637159">Барај мобилна верзија на сајтот</translation>
<translation id="7162168282402939716">Отклучете ги картичките „Инкогнито“ со <ph name="BIOMETRIC_AUTHENITCATION_TYPE" /></translation>
<translation id="7172852049901402487">Заштитете ги лозинките од безбедносни проблеми</translation>
<translation id="7173114856073700355">Отвори „Поставки“</translation>
<translation id="7189598951263744875">Сподели…</translation>
<translation id="7192050974311852563">Започни со собирање евиденција</translation>
<translation id="7203585745079012652">Изговарај ги одговорите</translation>
<translation id="7207383424303353046">Ново: автоматски отворајте сајтови во Chrome така што ќе го направите ваша стандардна апликација за прелистувач. <ph name="BEGIN_LINK" />Отворете „Поставки“<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="721597782417389033">Неважечки прекар на картичка</translation>
<translation id="7265758999917665941">Никогаш за овој сајт</translation>
<translation id="7272437679830969316">Не може да се потврди вашиот идентитет. Лозинката не е копирана.</translation>
<translation id="7291368939935408496">Се подготвуваат лозинките…</translation>
<translation id="7293171162284876153">За да започне синхронизацијата, вклучете „Синхронизирајте ги податоците од Chrome“.</translation>
<translation id="7313347584264171202">Вашите картички „Инкогнито“ ќе ги најдете тука</translation>
<translation id="7336264872878993241">Преземено <ph name="PERCENT" /> проценти</translation>
<translation id="7340958967809483333">Опции за Discover</translation>
<translation id="7346909386216857016">Добро, сфатив</translation>
<translation id="734758817008927353">Опции за „Зачувај ја картичката“</translation>
<translation id="7348502496356775519">Обележи</translation>
<translation id="7353432112255316844">Потврдете дека сте вие</translation>
<translation id="7383797227493018512">Список за читање</translation>
<translation id="7398893703713203428">Создај линк</translation>
<translation id="739941347996872055">Претходна картичка</translation>
<translation id="7400418766976504921">URL</translation>
<translation id="7409985198648820906"><ph name="UNREAD_COUNT" /> непрочитани статии.</translation>
<translation id="7412027924265291969">Продолжи</translation>
<translation id="7425346204213733349">Промените во обележувачите, историјата, лозинките и другите поставки нема веќе да се синхронизираат со вашата сметка на Google. Како и да е, постоечките податоци ќе останат зачувани на сметката на Google.</translation>
<translation id="7435356471928173109">Исклучено од администраторот</translation>
<translation id="7454057999980797137">Држава/Земја</translation>
<translation id="7456847797759667638">Отвори локација...</translation>
<translation id="7464701184726199289">Ова ги чисти синхронизираните податоци од сите уреди. Поставките на зачуваните сајтови нема да се избришат и може да ги отсликуваат вашите навики за прелистување. <ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="746684838091935575">3. Изберете Chrome</translation>
<translation id="7472734401283673885">Име на компанија</translation>
<translation id="7473891865547856676">Не, фала</translation>
<translation id="7481312909269577407">Напред</translation>
<translation id="7483467499335917849">Користете ја тековната локација</translation>
<translation id="750493650310597496">0 избрани</translation>
<translation id="7508728395076009983">За да ги заклучите картичките „Инкогнито“, поставете „ID на допир“, „ID на лик“ или лозинка.</translation>
<translation id="7514365320538308">Преземи</translation>
<translation id="7537586195939242955">Pass не може да се инсталира во Passbook во моментов.</translation>
<translation id="7554791636758816595">Нова картичка</translation>
<translation id="7561196759112975576">Секогаш</translation>
<translation id="7583004045319035904">Користете <ph name="BIOMETRIC_AUTHENITCATION_TYPE" /> за да ги отклучите картичките „Инкогнито“.</translation>
<translation id="7600965453749440009">Никогаш не преведувај <ph name="LANGUAGE" /></translation>
<translation id="7603852183842204213">Појавните прозорци се блокирани (<ph name="NUMBER_OF_BLOCKED_POPUPS" />)</translation>
<translation id="7607521702806708809">Избриши ја лозинката</translation>
<translation id="7638584964844754484">Погрешна лозинка-фраза</translation>
<translation id="7646772052135772216">Синхронизацијата на лозинките не работи</translation>
<translation id="7649070708921625228">Помош</translation>
<translation id="7658239707568436148">Откажи</translation>
<translation id="766891008101699113">За приватно прелистување на интернет, додајте нова картичка.</translation>
<translation id="7671141431838911305">ИНСТАЛИРАЈ</translation>
<translation id="7701040980221191251">Нема</translation>
<translation id="7741325291586284254">Нова страница во картичка „Инкогнито“</translation>
<translation id="7765158879357617694">Премести</translation>
<translation id="7771470029643830783">Ако се одјавите, обележувачите, историјата, лозинките и другите податоци од Chrome веќе нема да се синхронизираат со вашата сметка на Google.
Бидејќи со сметката управува <ph name="HOSTED_DOMAIN" />, вашите податоци од Chrome ќе се избришат од уредов кога ќе се одјавите. Синхронизираните податоци ќе останат во вашата сметка на Google.</translation>
<translation id="7772032839648071052">Потврди лозинка</translation>
<translation id="7778472311864276518">Отстранете ја сметката од уредов</translation>
<translation id="7781011649027948662">Да се преведе страницата?</translation>
<translation id="7781069478569868053">Страница во нова картичка</translation>
<translation id="7781829728241885113">Вчера</translation>
<translation id="778855399387580014">Започнете пребарување во нова картичка на Chrome.</translation>
<translation id="7791543448312431591">Додај</translation>
<translation id="7839985698273989086">Офлајн страница</translation>
<translation id="7840771868269352570">Ставките ќе се отстранат.</translation>
<translation id="7856733331829174190">Не може да се преземе</translation>
<translation id="7859704718976024901">Историја на прелистувањето</translation>
<translation id="7887198238286927132">За да ја заштити вашата приватност, Chrome нема автоматски да го пополнува ова поле.</translation>
<translation id="7918293828610777738">„Списокот за читање“ е достапен офлајн. За да додадете страница во списокот за читање, допрете <ph name="SHARE_OPENING_ICON" />, а потоа <ph name="READ_LATER_TEXT" />.</translation>
<translation id="7938254975914653459">FaceTime</translation>
<translation id="7939128259257418052">Извезување лозинки…</translation>
<translation id="7947953824732555851">Прифати и најави се</translation>
<translation id="794799177247607889">Запри со собирање евиденција</translation>
<translation id="7953440832920792856">{COUNT,plural, =0{Нема компромитирани лозинки}=1{{COUNT} компромитирана лозинка}one{{COUNT} компромитирана лозинка}other{{COUNT} компромитирани лозинки}}</translation>
<translation id="7961015016161918242">Никогаш</translation>
<translation id="7966516440812255683">Сајтовите може да користат колачиња за да го подобрат вашето доживување со прелистувањето, на пример, да останете најавени или да запомнат ставки во кошничката за купување.
Сајтовите може да користат колачиња за да ја следат вашата активност од прелистувањето на различни сајтови, на пример, за персонализирање реклами.</translation>
<translation id="7971521879845308059">Блокирај појавни прозорци</translation>
<translation id="7982789257301363584">Мрежа</translation>
<translation id="7993619969781047893">Функциите на некои сајтови може да не функционираат</translation>
<translation id="800361585186029508">Ги отвора внесените URL-адреси во Google Chrome.</translation>
<translation id="8007420562015504427">Инкогнито пребарување</translation>
<translation id="802154636333426148">Неуспешно преземање</translation>
<translation id="8023878949384262191">Го проширува делот.</translation>
<translation id="8027581147000338959">Отвори во нов прозорец</translation>
<translation id="804427445359061970">Картичките од другите уреди ќе ги најдете тука</translation>
<translation id="8059533439631660104">Го собира делот.</translation>
<translation id="8065292699993359127">Отворај URL-адреси во Chrome во „Инкогнито“</translation>
<translation id="806745655614357130">Не поврзувај ги податоците</translation>
<translation id="8073670137947914548">Преземањето заврши</translation>
<translation id="8073872304774253879">Подобрете ги пребарувањата и прелистувањето</translation>
<translation id="8076014560081431679">Поставките на зачуваните сајтови нема да се избришат и може да ги отсликуваат вашите навики за прелистување. <ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="8079602123447022758">Поставкава е управувана, допрете двапати за повеќе информации</translation>
<translation id="8105368624971345109">Исклучи</translation>
<translation id="8114753159095730575">Достапна е датотека за преземање. Достапни се опции на дното на екранот.</translation>
<translation id="8131740175452115882">Потврди</translation>
<translation id="8156478151976189188">Синхронизацијата на лозинките не работи</translation>
<translation id="8197543752516192074">Преведи ја страницата</translation>
<translation id="8205564605687841303">Откажи</translation>
<translation id="8206354486702514201">Поставката ја наметнува администраторот.</translation>
<translation id="8225985093977202398">Кеш: слики, датотеки</translation>
<translation id="8261506727792406068">Избриши</translation>
<translation id="8281781826761538115">Стандардно - <ph name="DEFAULT_LOCALE" /></translation>
<translation id="8281886186245836920">Прескокни</translation>
<translation id="8283172974887967105">Постави…</translation>
<translation id="8299417921174340354">За да ги користите лозинките, прво мора да поставите лозинка на вашиот уред.</translation>
<translation id="83100941411593607">Најавувањето е оневозможено</translation>
<translation id="8319076807703933069">Ново пребарување</translation>
<translation id="8323906514956095947">Допрете и задржете за повеќе опции за картичката</translation>
<translation id="8328777765163860529">Затвори ги сите</translation>
<translation id="8386068868580335421">Ресетирај</translation>
<translation id="8407669440184693619">Не се најдени лозинки за сајтов</translation>
<translation id="842017693807136194">Најавен со</translation>
<translation id="8428045167754449968">Град</translation>
<translation id="8428213095426709021">Поставки</translation>
<translation id="8446884382197647889">Дознај повеќе</translation>
<translation id="8458397775385147834">1 ставка е избришана</translation>
<translation id="8459333855531264009">Не е безбедно</translation>
<translation id="8487667956631253959">Вклучено</translation>
<translation id="8487700953926739672">Достапно е исклучено од линија</translation>
<translation id="8490978609246021741">Зачувај ги промените</translation>
<translation id="8495097701594799854">Исклучено од вашата организација.</translation>
<translation id="8503813439785031346">Корисничко име</translation>
<translation id="850600235656508448">Отвори во инкогнито</translation>
<translation id="8510057420705599706">Со ова ќе се одјавите и ќе се исклучи синхронизацијата, но обележувачите, историјата, лозинките и другите податоци од Chrome ќе останат на уредов.</translation>
<translation id="8517375800490286174">Лиценци со отворен код</translation>
<translation id="8524799873541103884"><ph name="INCOGNITO" /> Картички <ph name="FIRST_VISIBLE_TAB" /> до <ph name="LAST_VISIBLE_TAB" /> од <ph name="NUMBER_OF_OPEN_TABS" /></translation>
<translation id="8529767659511976195">Ново</translation>
<translation id="8532105204136943229">Година на истекување</translation>
<translation id="8533166274275423134">Отворено на друго место</translation>
<translation id="8533670235862049797">„Безбедното прелистување“ е вклучено</translation>
<translation id="8534481786647257214">Објавата на Google+ е завршена.</translation>
<translation id="8548878600947630424">Најди во страница...</translation>
<translation id="8574235780160508979">„Условите за користење“ на Chrome се менуваат на 31 март. <ph name="BEGIN_LINK" />Прегледајте ги<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="8588404856427128947">Исклучена</translation>
<translation id="8591976964826315682">Блокирајте колачиња од трети страни во „Инкогнито“</translation>
<translation id="8605219856220328675">Затвори ја картичката.</translation>
<translation id="8620640915598389714">Измени</translation>
<translation id="863090005774946393">Вашата организација управува со прелистувачот. Некои функции можеби се оневозможени.</translation>
<translation id="8636825310635137004">За да ги добиете картичките од другите уреди, вклучете ја синхронизацијата.</translation>
<translation id="8654802032646794042">Откажи</translation>
<translation id="8668210798914567634">Страницава е зачувана во вашиот „Список за читање“.</translation>
<translation id="8680787084697685621">Деталите за најавување на сметка се застарени.</translation>
<translation id="8706588385081740091">Лозинки</translation>
<translation id="8717864919010420084">Копирај го линкот</translation>
<translation id="8721297211384281569">Мени со алатки</translation>
<translation id="8725066075913043281">Обидете се повторно</translation>
<translation id="8730621377337864115">Готово</translation>
<translation id="8741995161408053644">Вашата сметка на Google можеби има други форми од историјата на прелистување на <ph name="BEGIN_LINK" />history.google.com<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="8750037785291841318">Вашите картички ќе ги најдете тука</translation>
<translation id="8756969031206844760">Дали да се ажурира лозинката?</translation>
<translation id="8775144690796719618">Неважечка URL-адреса</translation>
<translation id="8803639129939845298">Безбедно</translation>
<translation id="8806823403540278281">Вашата организација бара да прелистувате „Инкогнито“. Картичките не се зачувуваат во режимот „Инкогнито“.
<ph name="BEGIN_LINK" />Дознајте повеќе<ph name="END_LINK" /></translation>
<translation id="8820817407110198400">Обележувачи</translation>
<translation id="8840513115188359703">Нема да ве одјавиме од сметката на Google.</translation>
<translation id="8870413625673593573">Неодамна затворено</translation>
<translation id="8881801611828450202">Пребарај <ph name="SEARCH_ENGINE" /> за сликава</translation>
<translation id="8909135823018751308">Сподели…</translation>
<translation id="8917490105272468696">Да, прифаќам</translation>
<translation id="895541991026785598">Пријави проблем</translation>
<translation id="8976382372951310360">Помош</translation>
<translation id="8981454092730389528">Контроли на активност на Google</translation>
<translation id="8985320356172329008">Најавени сте на Google како</translation>
<translation id="9034759925968272072">Нема да ве одјавиме од сметката на Google. Вашата сметка на Google можеби има други форми на историја на прелистување на <ph name="BEGIN_LINK" />history.google.com<ph name="END_LINK" />.</translation>
<translation id="9037965129289936994">Прикажи го оригиналот</translation>
<translation id="9039373489628511875">Проток</translation>
<translation id="9055772144595778347">Не може да се најави</translation>
<translation id="9065203028668620118">Измени</translation>
<translation id="9079935439869366234">Означи ги сите како непрочитани</translation>
<translation id="9081058212938299310">Да се ажурира лозинката за <ph name="USERNAME" />?</translation>
<translation id="9083392325882095631">1 ставка</translation>
<translation id="9083838294503912307">За да ги синхронизирате и персонализирате уредите, вклучете синхронизација.</translation>
<translation id="9087108903408689779">Предложена лозинка од Chrome:</translation>
<translation id="9094033019050270033">Ажурирај ја лозинката</translation>
<translation id="9100610230175265781">Потребна е лозинка-фраза</translation>
<translation id="9107664647686727385">Проверува дали има компромитирани лозинки</translation>
<translation id="9137526406337347448">Услуги на Google</translation>
<translation id="9148126808321036104">Најави се повторно</translation>
<translation id="9152539721251340337">Создај QR-код</translation>
<translation id="9157836665414082580">Отстрани дијалози</translation>
<translation id="9188680907066685419">Одјавете се од управувана сметка</translation>
<translation id="9200875785104711666">Пред <ph name="TIME" /> д.</translation>
<translation id="9203116392574189331">Handoff</translation>
<translation id="9223358826628549784">Извештајот за пад се испрати.</translation>
<translation id="952704832371081537">Откажи</translation>
<translation id="988141524645182168">Други уреди</translation>
<translation id="989988560359834682">Измени адреса</translation>
<translation id="994757059139821576">Предлози за статии</translation>
</translationbundle>